søndag den 24. april 2011

Hvordan får i de rigtige farver på jeres billeder?

Jeg bruger rigtig lang tid på at fotografere og redigere billederne til bloggen. Nogle gange sætter jeg et machende papir bagved, andre gange sætter jeg det sødt op, som her ude i haven.
Problemet er bare, at tage billeder i direkte sollys nogle gange gør, at farverne ikke kommer til sin ret eller at mønsteret helt forsvinder. Jeg har redigeret disse billeder i picasa.

Dette er det samme kort og farverne ligner meget de rigtige.

Her er samme lille scene, men papirets mønster forsvinder helt. I kan se de rigtige farver herunder.


Nu er det jeg har en masse spørgsmål til jer ; )


- Hvordan får I de rigtige farver frem?
- Synes I at kortene præsenterer sig bedre med blomster eller mønsterpapir bagved og så er det lige meget med farverne?
- Eller tænker I også over, at det skal ligne kortet i virkeligheden?
- Hvordan fotografere i jeres kort?
- Eller... er i fuldstændig lige glade. I fotografere bare hurtigt, så i kan komme videre i jeres liv? ; )

Det var alt for i dag fra perfektionisten, som bruger meget tid på sin blog ; ) : ) ; )

28 kommentarer:

Jean sagde ...

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig jeg kæmper selv med samme problem, om aftenen bliver det for mørkt om dagen for lyst .. så over halvdelen af mine kort/lo må jeg redigere lyset på for at få nogen lunde de rigtige farver frem også så man netop kan se mønsterpapiret- som nogle gange forsvinder helt som på dine øverste scener :(

Men ville lige sige at jeg synes de er så smukke de kort.. er vild med det grønne baggrundspapir du har brugt...

Ifversen sagde ...

Jeg bruger meget tid på at fotografere... Nogle gange! Andre gange er der også et liv der skal leves ;-) Jeg tager billedet i min vindueskarm med udsigt til en stor kontorbygning! Jeg har overvejet nogle af de flotte løsninger med at lave et lille stilleben, men orker det ikke :D
Derudover redigerer jeg oftest i Photoshop! Og nogle gange får folk det råt for usødet!
Men jeg kan godt se at der er stor forskel på dine ellers så smukke kort.

Jannet sagde ...

Et par rigtige søde kort.
Ang. hvordan jeg tager billeder, så vil jeg gerne have dem til at ligne kort/layout som de ser ud i virkeligheden, og det syntes jeg, at jeg tit har svært ved at få dem til.
Når jeg skal se på billeder, af hvad andre har lavet, vil jeg gerne kunne se, at der "brugt" tid på at de teger sig ordenligt ud. evt. beskåret så det ser pænt ud, eller som dem du har taget ude i haven. Det var lige lidt af hvad jeg tænker på ang billeder :-)

Phoenix sagde ...

Hej Karina.
Nu ved jeg ikke hvad kamera du bruger, men det er aldrig en god ide, at tage billederne i direkte sollys. Da motivet vil blive overbelyst, og netop får de forkerte farver.
Det bedst er, hvis man tager billedet udenfor. Er at tage det i skyggen. Eller en dag det er let overskyet, da solen simpelthen afgiver for meget lys. Så kameraet ikke kan finde ud af, hvor meget lys det skal modtage.
Hvis det er indenfor, så husk at lyset tit afgivet et gulligt skær. Så har du et spejlreflekskamera, så husk at indstille hvidbalancen først. Så kameraet kan fange de rigtige farver.
Håber det er til lidt hjælp,og ikke for meget volapyl hi,hi :o)
mvh Jeannie.

Heidi sagde ...

Og vi andre nyder rigtig godt af din blog.
Hvordan får I de rigtige farver frem?
Jeg kan bedst lidt at der er noget baggrund.
men det skal helst vise virkeligheden, derfor tages billederne helst i skygge eller i overskyet vejr. Solopgang og nedgang giver de bedste farvegengivelser.
Jeg er slet ikke ligeglad. Jeg vil selv have pæne billeder, og jeg vælger blogs fra, hvis billederne er kedelige.
Du har altid nogle lækre ting at kigge på.

Dorit sagde ...

Tag billederne inde på en lys plet, men ikke direkte i sol. Redigér det bagefter, hvis du bruger Picasa, så prøv under justeringen glanslys eller på første faneblad "prøver lykken" eller "kontrast". Du kan også tage det i solskin, men der kommer generende skygger på.
I begge tilfælde kan du stille på dit camera, der er sikkert en knap med +/-. Hvis det er i solskin (eller meget lys) stil da cameraet på f.eks. -3 eller -7. Omvendt hvis lysforholdene er dårlige. Men prøv at eksperimentere med +/-, så kan du bedst se, hvad der gir det bedste resultat.
Jeg gør selv meget ud af mine fotos til bloggen, så billederne bliver klare og lyse, nogen gange ser man billeder, der er så mørke. Så put endelig billederne gennem Picasa eller et andet redigeringsprogram.
I det skarpe solskin vi har nu, hjælper det også at stille cameraet på -3 eller -7, så bliver himlen ikke overbelyst.
Alt dette hvis man har sit camera på "Auto", man kan jo også prøve med P, A, S og M, hvor man selv har indflydelse på lukketider mv.
Lykke til !

Jette / ma11edina sagde ...

Jeg er bestemt heller ikke ligeglad med, hvordan mine egne eller andres billeder tager sig ud på bloggen, og det tager tid altsammen. Jeg har efterhånden også pejlet mig ind på, at tage billeder de rigtige tidspunkter, (som beskrevet ovenfor), for jeg synes bedst om, at billedet gengiver de rigtige farver, så kort og layout ser så rigtigt ud som hvis du sad foran det. Jeg nyder også at baggrunden er pæn og stemningsfuld, men haster det vildt så kan jeg også tage et billede tæt på og oploade, men helst ikke :))

lam sagde ...

jeg kæmper selv med samme problem. ofte så tager jeg billedet meget tæt på, mens det ligger eller står på mit scrapbord. Her er vidue lige ved, så der kommer masser af dagslys ind. er jeg ikke tilfreds med farverne ,så får det en tur gennem picasa

Eva (Fister) sagde ...

Alle mine billeder ryger en tur igennem photoshop inden de ender på bloggen.
Jeg kan rigtig godt lide at du bruger tid på at finde en baggrund til dine kort, det gør det mere interessant at se på, uden at det tager fokus fra dine flotte kort.

Charlie sagde ...

Allerførst er dine kort igen supersøde. Hvordan jeg gør - jamen jeg er hvad OSH-kort angår NØDT til at økonomisere med min tid - så de må tit nøjes med at ligge i en serie og blive fotograferet i grupper liggende. Andre gange stiller jeg kortet op som du gør - men lysforholdene er tit et problem. I starten scannede jeg alting og så var det i det mindste korrekt afbilledet - men lidt kedeligt da der ikke var dybde i tingene og baggrunden var ikke spor spændende. Nogle kort viser jeg bare fordi jeg syns LO eller emne er sjovt og interessant - andre er jeg mere hys med ser helt rigtige ud. Interessant spørgsmål - og velkommen i klubben af os der bruger FOR lang tid på vores blog! =0)

Hellemor sagde ...

Hej Karina. Neeeej, hvor jeg lige kender dine spørgsmål. Jeg er ikke nogen ørn til det med billeder. Jeg bruger også RIGTIG lang tid på at få taget det rigtige billed. Det er bare ikke altid at det sees på resultatet. Det der betyder mest for mig er kortet kommer til sin ret og ikke selve opstillingen. Det er kortet jeg er interesseret i. Dine smukke kort synes jeg nu altid er så flot fotograferet.

Kirsten sagde ...

Det med at tage gode billeder til bloggen kan være rigtig drilsk, men jeg synes nu altid dine billeder er flotte, og man kan sagtens se at du lægger meget arbejde i dem.
Det er nogle rigtig søde kort du har lavet. Selvom man godt kan se, at lyste er meget skarpt på de 2 udendørs billeder, så synes jeg alligevel at den fine baggrund med planterne gør rigtig meget godt for motivet.

Marianne sagde ...

Det er da egentlig lidt tankevækkende at se det her indlæg - for de kort er da vidt forskellige i farverne - og jeg kan godt forstå din frustration.
Nu laver jeg jo ikke kort (slet ikke faktisk) - men når jeg fotograferer mine LOs, plejer jeg at gøre det over et bord og klipper så alt overskydende fra, så man kun ser LOet. Med hensyn til farverne er jeg nok lidt ligeglad (for mit eget vedkommende) - for mine historier må være det vigtigste.
Jeg kan bedst lide de kort i indlægget her, der er fotograferet udenfor - det er rigtigt, at noget af mønsteret bliver væk så - men farverne og charmen ved, at det er fotograferet udenfor overskygger det, synes jeg :)
Dine kort er i øvrigt super skønne :)

nedergaard sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
nedergaard sagde ...

gen super flotte kort og så fint de opstillet.
Jeg tænker meget over, hvordan mine billeder præsenterer sig( kan godt tage en 20 stykker før jeg er tilfreds ), men nogle gange kan det bare ikke lykkes... så beskærer jeg helt ind. Bruger et gratis program, der hedder PhotoScape, det er super godt. Kan bedst li dem i naturen med lidt grøn eller blomster ved, men fotograferer aldrig i direkte sol... der mister de noget af det naturlige look. Hvis ikke det er udevejr og jeg ikke lige har blomster inde der matcher :-), så bruger jeg mønsterpapir eller en hvid væg afhængigt af kortet. Det er mest mine kort jeg opstiller, mine LO bliver beskåret, men det bliver nok anderleds engang:-)Min fotohandler har vist mig en indstilling, som har gjort mine billeder bedre farvemæssigt.

Kan du ha en dejlig solskinsdag!!!

Anne Bente sagde ...

noget så utrolig nydelige.
rigtig god påske til dig

klemmm

Gitte sagde ...

Det er også tit et problem for mig at få gengivet kort ordenligt på foto. Især glimmer er svært at få frem på fotos, møg træls. Jeg giver tit fortabt overfor kameraet og sætter mig til at scrappe i stedetfor hihi

Bjarne sagde ...

Hej Karina.
Nikolette siger at du skal give en kop te.Så klare vi det. Det handler om hvidbalance samt Kelvin grader, det handler om lys og varme. Jeg kan vise hvad der kan gøre for komme til et rigtig godt resultat.
Hilsen Bjarne

Margit sagde ...

Rigtig søde kort... den ræv er da cute...!!
Og også bambien...
Jamen jeg bliver også nogle gange HYS!! når jeg tager billeder og ser resultatet bagefter...!!
Selvom de får en tur i Picasa syn's jeg det kan knibe med at gengive de rigtig farver... Det er rigtig øv!... men det tager altså laaang tid med alle de forsøg, så nogle gange må jeg trække på skulderen og tænke mit (ikke SÅ pæne ord der kunne stå HER!!)...
Men jeg kan se, at her langt nede på komm.listen har en specialist måske allerede løst problemet for dig!! ;o/
Knus og god ny uge, når du har nydt det sidste af ferien....

aka sagde ...

Allerførst er det nogle søde kort igen fra dig. Og utroligt hvad fotograferingen kan gøre.
Så det er virkelig et relevant spørgsmål.
Jeg er ikke teknisk på nogen måde - og er tit træt af at lægge mine arbejder frem, selv om jeg synes billedkvaliteten er ringe.
Men jeg orker ikke bruge alt for meget tid på det....og nøjes med at gå i photoshop og lade det Quik-indstille. Hvis jeg selv piller for meget, ser alle billeder lådne ud ! Ja, lådne.
Jeg har en sort køkkenbakke, som jeg altid lægger lo eller kort på. I vindueskarmen om morgenen - så er det det bedste jeg kan lave. Men jeg har så det problem, at det tit ser vind og skæv ud. DET irriterrer mig grænseløst. For jeg er perfektionist med lige linjer og rette vinkler. og når jeg gør mig umage med, at det er korrekt i alle mål, så er det træls, at det ser skævt ud pga fotograferingen.

Jeg har tit beundret dine fotos, for ofte er det enkle kort på kraftkarton, og det bliver mere spændende med en flot baggrund. (Forstå mig lige rigtigt med det med enkle kort....Det er altid flotte kort du laver. Men du er forhåbentlig ikke i tvivl om, at jeg elsker dine kort. )
Hvad med at starte en tråd på Ss om emnet, så er der måske nogen a la Dorit (se højere oppe) der ved noget vi andre kan lære af.

troll13 sagde ...

Super søde kort du har lavet :o))

Jeg tager mine billeder, allerhelst i dagslys dog ikke i direkte sollys.
Men om vinteren kan det dog godt være lidt svært.
Ellers kan jeg godt finde på at ændre dem en anelse i fotoshop, hvor jeg kan indstille lidt på billederne.
Men jeg syntes at det ser rigtig godt ud, dem du har taget ude i haven ;o))

Pia sagde ...

super flotte kort. jeg undgår også sollys og prøver meget at kortet skal ligne det rigtige kort i farverne og jeg bruger tit og ofte en lidt rustisk bagrund så det kun er projektet der ses og ikke så meget andet pynt i form af matchende papirer og farver , jeg synes det forvirre og får mig nogen gange til at tro at det er hele kortet men nu har jeg vænnet mig til at focusere på selve kortet Karina og ikke de omgivende papirer og farver men flot ser det ud men jeg vil hellere se selve kortet da det for mig er det vigtigste og ikke så meget foto opsætningen hvis du forstår hvad jeg mener. Du må have en dejlig uge

gretheB sagde ...

jeg plejer at fotografere på mit spisebord med dagslyset i bagved. Baggrunden er min borddug som er ret beige. Ved at have dagslyset - skal være dagslys - i ryggen giver det et fint lys ind på bordet. Det må heller ikke være alt for skarp. Efterfølgende redigere jeg i photoshop elements - bruger ofte autofunktionen, evt. retter hvidbalancen, men det er nu ikke så ofte. Jeg bruger ofte vores lille kompakt camera med indstillingen "intilligent auto". Man skal selvfølgelig ikke skygge for sig selv, men stille sig lidt ved siden af. Det plejer at fungere for mig uden de store problemer.

Muffin sagde ...

Jag håller med dig om att det ibland är svårt att få till rätt färger när man fotar sina kort. Det blir som regel bäst när man fotar ute i solljus tycker jag, sedan kan man alltid redigera lite (jag använder bara Microsoft Office Picture Manager, där kan man trixa lite med ljusstyrka och kontrast). På vintern har jag en stark lampa, det fungerar ganska bra men solljus är bäst. Vissa färger är svårare att få till riktigt, t ex cerise och lila.
Vilka fina kort du gör! Tusen tack för alla dina fina kommentarer på min blogg, jag blir lika glad varje gång ska du veta.
Kram!

Cynthia Lloréns sagde ...

Hi Karina....I just love evrything in here..and the cards are just gorgeus !!!!
I´m follower now.
Have a nice week.
Hugs from Brazil
Cynthia

madamtridse sagde ...

Først nogle rigtig flotte kort du igen har lavet.:)
Jeg har selv det samme problem, løber rundt i huset for at finde et sted hvor farverner bliver de helt rigtig. Men det er sjældent at det lykkedes. Men hvis Bjarne har de visesten så glæder jeg mig til at høre nærmere om der :)
Knus

Mio sagde ...

Først skønne kort : ) Jeg er bestemt heller ikke lige glad, prøver at gøre det så godt som muligt. Har ikke noget spejlrefleks så mindre må gøre det. Det bliver altid indedørs, har ingen have eller altan. Redigere næsten altid på macén : ) Det er bare svært at få gode billeder, du klare det rigtig godt ; )
Kan super godt li når du bruger baggrundspapir til passer til kortet, det synes jeg ser rigtig godt ud.

Ann Cicilie sagde ...

Dette er jo litt en smakssak, men jeg liker godt de hvor bildene er tatt ute i solskinn, og med en smukk bakgrunn. Det kan nok også delvis ha noe å gjøre med at jeg elsker skarpe farger :D

Vet at noen tviholder på at man ikke skal fotografere scrappeprosjektene sine i direkte sollys, men jeg synes det ser skikkelig lekkert ut!

Og ja, så er det ikke så nøye for meg at fargene ikke helt ligner de i virkeligheten, he he.

Ha en stråelende ny uke!